Hantera sorg – skapa minneslådor

Jag har varit på en del begravningar där det har varit sorgligt men samtidigt oerhört vackert och minnesvärt. Ofta är det de små detaljerna som betyder mycket. Det finns så mycket att tänka på rent praktiskt, därför kan det vara skönt att anlita en begravningsbyrå. Här finns en länk till en byrå som jag har använt mig av tidigare, som jag har varit väldigt nöjd med. Hjälpen jag fick blev en trygghet mitt i stormen. När någon går bort i min närhet, en släkting eller vän så brukar jag fixa ihop en minneslåda där jag placerar olika saker som påminner mig om personen. Som tur är, har jag inte förlorat många människor ännu. Minneslådorna blir ett sätt för mig att hantera sorgen och fokusera på det positiva. När min faster dog la jag ner torkade blommor, fotografier och ett halsband i minneslådan. Det är ett enkelt och vackert sätt att förvara minnen.

Blå himmel med moln
Mark med lavendelblommor

Leave a Reply

Your email address will not be published.