Det är skillnad på försäkring och försäkring

Jag är nog väldigt naiv egentligen när det kommer till försäkringar. Jag inbillar mig att jag betalar för en försäkring och den hjälper mig när jag behöver det. Så är det tydligen inte alls.

Har två kompisar som nu under vintern har haft otur och fått sina bilar skadade, i båda fallen är det inte mina kompisars fel att skadorna uppstått.

Den ena kompisen fick sin skadereglering fixad mer eller mindre samma dag. Den andra kompisen väntar fortfarande på utlåtande från försäkringsbolaget och det har gått nästan 14 dagar nu sedan “olyckan”. 

Det hemska är att det försäkringsbolaget som låter min kompis vänta gör det för att de vill försöka hitta något som säger att detta på något sätt är min kompis fel. Så de slipper betala honom för skadorna….. Det är ju helt sjukt. Om din bil blir påkörd när den står parkerad för att den andra föraren förlorade kontroll över sin bil i halkan. Det kan väl knappats vara min kompis fel? Han har ju inte gjort att det har snöat och han måste ju kunna parkera där det är parkeringsplatser eller hur?

Eftersom min andra kompis har Jonssonwallberg och allt löste sig på en gång så kommer de få många nya kunder från min vänskapskrets som det ser ut nu.

bilforsakring

Leave a Reply

Your email address will not be published.